Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kovacic

2021. május 31. - The milkman

Mateo. Horvát nemzetiségű sportoló. Hovatovább: labdarúgó. Ki ösmeri' ezt a tehetséges fiatalembert ? Ebben a szép, magyar hazában, ahol rendszeresen olvashatunk a Sepsiszentgyörgy, az Eszék és a Topolya meccseiről ? A Nemzeti Sportban. (Dunaszerdahelyet pedig már régóta a magunkénak érezzük. ) Szóval, ki ösmeri Mateót ? Valljuk be becsülettel: kevesen... Mindez onnan jutott eszembe, hogy a Chelsea-vel csúcsra érő Lőw Zsoltról hosszú, dicsőítő cikkek jelentek meg a médiában. Gyorsan hozzáteszem: teljesen megérdemelten. Én csak azt kérem, hogy NE VELE, vagy éppen Dárdaival próbáljuk színes-szagos fényben feltüntetni a magyar futballt. A fociban az a jó játékos, aki bajnokságot , kupát nyer. Nos, Mateo Kovacic csak a Bajnokok Ligájában négyszer emelte magasba a trófeát és még nem számoltuk a bajnoki címeket és "kisebb" kupagyőzelmeket. Ő letett valamit az asztalra és még -nagyon - aktív játékos. "Mi magyarok", kipótselejteztük magunkat az Európa-bajnokságra, ahol már 24 csapat van jelen. (azaz: Vatikán és Disneyland éppen csak lecsúszott a tornáról..) Már óriáspalkátokon lehet olvasni a  "bátorító" hirdetést a magyar fiúknak: "Egy emberként, előre !" (gratula' a marketinges csapatnak...) Nekem ez nem tetszik... Először is, legyünk szerények, mint Kovacic. Vagy Modric. Elvégre ők játszottak a legutóbbi világbajnoki döntőben... Ami , azért "nem semmi kategória" egy négymilliós országtól... Másrészt: az európai top-ligákban sportolnak hétről-hétre ezek a fiúk. nekünk pedig van egy kiváló Gulácsink , egy jól küzdő Szalaink és egy sérült Szoboszlaink. Ja és Dzsudzsi a Bentley-vel. Well. 

Szóval - mivel engem Hál' Isten senki nem kérdez - megváltoztatnám a plakát szövegét: " Csapatként, stabilan."

És sűrűn visszanézném a Chelsea legutóbbi nemzetközi meccseit. Van mit tanulnunk, mi ?!  Magyarok ?!

Lőw Zsolttól is és Mateo Kovacictól is. Csak ahhoz csendben kellene egy kicsit maradnunk. (Balázs ! Állítsd már le azt a qrva' motort... Mi ?! Nem tod' hogy kell ???)

Mm

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2616578144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása