Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Deák Bill Bao

2021. április 23. - The milkman

Bilbao visszalépett az labdarúgó Európa-bajnokság rendezésétől. A foci Baszkföldön szent dolog, de az emberek életének megóvása még ennél is fontosabb. Ez is egy válasz a járványra. Baszki' válasz.

"Mi, magyarok", másként állunk a szent ügyhöz. A mi kiszólásunk: "Nane' baszki!" Azaz: nálunk lesz meccs. Telt házzal. Noch dazu: gyerekek is jöhetnek, hát hogyne... Óvodások, diákok, deákok. Nekem itt valami sántít. Jobban, mint Deák Bill Gyula a Kopaszkutyában. (Szolgálati közlemény: Bill Király, szeretlek !) "Csak" a vakcina teszi ?! Mármint a különbséget. Bilbao 0%, München 20%, Budapest 100%-os nézőtéri kihasználtsággal rendezne meccset. Még egyszer megkérdem: csak a vakcina teszi a különbséget ?! Vagy: valaki vak? Esetleg: vakbuzgó ?

Nem tom'. Valószínűleg túlaggódom a dolgot. A spanyolok lusták, a németek überóvatosak, mi pedig belevágunk.

Úgy, mint Deák Bill Gyula, az István, a királyban:

"Áldozatunk fogadjátok, amit kérünk, megadjátok.

Előttetek fejet hajtunk, fogadjátok hódolatunk !"

Fejet hajtunk, EB-t akarunk (amit kérünk, megadtátok...), áldozunk.

Hmm. Én ebből nem kérek. Budapest helyett Bilbaót választom a nyáron. Napfényt és - főként - a világosságot. Bill király ! Velem tartasz ?!

Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr516510568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása