Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kis pénz, kis foci

2021. április 19. - The milkman

Nagy pénz, nagy foci. TAO pénz, magyar foci. Dollármilliárdok, szuper foci(liga). Az első két állítást értjük. A harmadikat kis hazánkban csodáljuk: a Felcsút mellett a Kisvárda és a Mezőkövesd is esélyes arra, hogy nemzetközi kupában induljon. (Jelen állás szerint nem kizárható ősszel egy FC Liverpool - Felcsút, Európai Liga derbi, bezonyám'. Bár Liverpoolban erre ezt mondják: "I'd rather walk alone...")

A zömében arab és kínai milliárdosok által birtokolt top egyesületek szintet léptek: létrehozták a Szuperligát. "Csupán" két dolgot felejtettek el: nem tájékoztatták az Európai Labdarúgó Szövetséget az "új grundról", másrészt nem kérdezték meg a szakembereket. Például Magyarországon, az Őrségben. Ott, ahol évente kétszer rendeznek "derbit", azaz szomszédvárak közötti rangadót A Nagyrákos a Viszák FC csapatával mérkőzik. A falusi búcsúval egybekötött mérkőzésekre jóval több ember kíváncsi, mint az MTK hazai fellépéseire a Hungária körúton. A vasi kocsmákban több hétig elemzik igazi hús-vér szakemberek a mérkőzés mozzanatit, különös tekintettel a játékvezető működésére. Röviden: ez a két mérkőzés egy teljes évre ad témát.

Na most ! Ha a Szuperliga - tényleg - megvalósul, akkor van rá esély, hogy egy évben 8-10 El Classico-t, és ugyanennyi manchesteri derbit láthatunk . De lehet, hogy többet. Kell ez nekünk ?! Persze úgy, hogy még többet kell fizessünk érte...

Nein, danke ! A "hagyományos" labdarúgást már sikerült a VAR-ral, az értelmezhetetlen kezesékkel, leshelyzetek percekig való elemzésével elrontani. (Szinte nincsen olyan gól, ami után felszabadultan mer örülni a játékos, mert ugyi' "gyön" a videóbíró...)

De ezzel, hogy hollywoodi módra (pl. Pókember 8. rész) klónozni akarják a legjobb csapatok meccseit... éppen a derbik szépségét veszik el. Amit - most még - kiéhezve várunk. 

Kérem a milliárdos egyesületek képviselőit, mielőtt végleg döntenének (nagy pénz, nagy pofi'...) , vegyék fel a kapcsolatot a Viszák FC vezetőivel. (kis pénz, jó pofi') Elérhetőség: 94 /654-675. (12 és 14 óra között ebédszünet)

Minden "oldszkúl" focirajongó nevében, köszönettel:

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr416506456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása