Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Pápa - Haladás 1:0

2021. március 27. - The milkman

"Óriási" meccseket játszott évekkel ezelőtt a két vidéki focicsapat: a Pápa és a Szombathelyi Haladás. A pikantériája az volt az összecsapásoknak, hogy a mindkét egyesületnek tulajdonosa volt a Lombard céget birtokló - és csődbe juttató - vállalkozó , Bíró Péter. A Pápa azóta a megyei bajnokságban pallérozódik, a Haladás pedig a másodosztály középcsapatává "erősödött." Szombathelyen megépült "rendben"az új stadion, sportkomplexummal és alig finanszírozható fenntartási költségekkel. Naná, hogy van akadémia is, (Illés Béla kifejezetten jó viszonyt ápol a miniszterelnökkel) és a "szürkenacis" legendának, Király Gábornak is van saját sporttelepe. Minden úgy megy, ahogy Magyarországon megszoktuk: a focira jut pénz, az "ellenzék kezén" lévő város vezetése pedig panaszkodik a  csökkenő források miatt. Kézenfekvő volna - gondoltam - hogy a nézők nélküli időkben csökkentik a focisták jövedelmét. Hiszen ők - ellentétben más szektorokkal - "dolgozhatnak" most is, villanyfényes derbiket vívnak a kongó stadionokban, utaztatják a csapatot 400-500 kilométeres távolságokra és - naná ! - elsőként kapnak védelmet a vírus ellen. A focinak nem szabad leállnia. Sem a Premier League-ben, sem a magyar másodosztályban. Hmmm. Már-már elfogadom a Haladás labdarúgóinak közel sem sanyarú sorsát, amikor olvasom, hogy Pápán más a helyzet. Jobban mondva: A pápánál, Francesco-nál a Vatikánban. A katolikus egyház feje ugyanis meglépte azt, amit sem a szombathelyi egyesületnél, sem a magyar politikában nem fedezhető fel: közös tehervállalást hirdetett. Csökkentette a bíborosok fizetését. Hiszen járvány van, mindenki (?) összehúzza magát, nem járnak templomba az emberek, imádkozni otthon is lehet. (home altar). Ferenc pápa azt is elmondta, hogy saját fizetéséhez - hasonlóan a magyar polgármesterekhez - nem nyúlt, mivel arról már korábban lemondott.

Szimpatikus és követendő vállalásnak tartom a vatikáni kezdeményezést. Az egyházfő egy lépéssel a világ előtt jár : jó példát mutatva vezeti híveit. Megtörtént, amire még Bíró Péter sem számított: a pápa képviseli a haladást...

Ámen.

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5416482104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása