Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Libsi kapitányok

2021. január 27. - The milkman

Kézilabda-világbajnokság. A koronavírus mellett ételmérgezés is ritkítja a csapatok létszámát. Nem baj, kezdjük megszokni... A nézők nélkül zajló - a házigazda Egyiptom meccsére állítólag mégis "beszivárgott" néhány tucat hazai szurkoló - eseményen a magyarok jól szerepelnek.

Nekem nagyon tetszik szövetségi kapitányunk magatartása. Nyugodt, erőt sugárzó kiállása, valamint nem harsány , de mégis határozott taktikai utasításai eddig átlendítették a csapatunkat a holtpontokon.

Gulyás István azzal is kivívta tiszteletemet, hogy a mérkőzések időkéréseinél - néha - átadja a szót a csapat edzőjének, a spanyol Chema Rodrigueznek, aki elmagyarázza a játékosoknak a következő támadás tervét.

Ha jön a gól, és jön az eredmény mindenki boldog. Ellenkező esetben - a vereségért is - a kapitány vállalja a felelősséget. Ez így van rendjén. Ezért van olyan sok, hatalommal és döntéshozói jogkörrel felruházott vezető/edző/politikus, aki a saját feje után megy és mindent egymaga dönt el. Ez a jellemző a világban. Nincs idő és lehetőség, hogy bevonjanak, meghallgassanak másokat, kikérjék előzetesen véleményüket. Nem. A "jó főnök" egymaga dönt. A felelősség általában kollektív. (A társadalmi kérdésekben pedig az istenadta nép viseli el a következményeket.)

Na, de vissza a sporthoz. Mai ellenfelünk Franciaország lesz. Gondolhatnánk, hogy egy autokrata kapitánnyal. Hááát, nem. Monsieur Gille egy játékostanácsot hozott létre, akikkel rendszeresen megbeszéli a mérkőzések tapasztalatait és ötleteket is vár tőlük. A döntés és a felelősség persze az övé. A francia válogatott a világ egyik legjobb csapata.

No, Hát így is, lehet irányítani embereket. Bízom abban, hogy a két ország miniszterelnöke is megnézi a mai összecsapást. Nem csak az eredmény miatt...

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5416406008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása