Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kövér ellenőr

2020. szeptember 23. - The milkman

Már a Thomas, a gőzmozdony című mesében sem szerettem a kövér ellenőr karakterét. A darabosan mozgó, mindenkit kioktató mesefigura minden bizonnyal tudatosan került be a történetekbe. Felkészíti a gyerekeket az életre. S lám, az angoloknak megint igaza volt. Nézzünk csak körül kis hazánkban. Kövér ellenőr akar "rendet tenni" a Színművészeti Egyetemen, s mint sértett elefánt próbál bejutni a művészet porcelánboltjába. Nem tud. De így is tör-zúz, fenyegetőzik és egyre merevebben mozog. Hiába: kövér. Le kellene adni pár kilót a dereka körül és néhány tisztséget maga körül. Megkönnyebbülne mindenki, higgye el, kedves Kövér ellenőr úr !

A parlamentben eleve egy Kövér ellenőr figyeli a rendet. Kövér nem kövér, inkább szikár és szigorú. A kioktató hangnem nem áll messze tőle sem. Már csak emiatt sem lennék szívesen parlamenti képviselő, nem beszélve az ingyen lakásról és a költségtérítésekről. Jaaaaj, ne.

De Kövér házában találhatjuk, ha éppen nem Brüsszelben kergeti a libernyákokat, a Magyarok Kövér Ellenőrét.

Láttuk őt már sportosabb változatban is, a focimez kifejezetten jól áll(t) neki, de az utóbbi időben alaposan fölszaladtak rá a milliárdok és a kilók. Hiába próbálja átpakolni a súlyokat gyerekkori barátja , Mészáros Lőrinc amorf testére, maradnak rajta bőven még zsír- és eurótartalékok.

És a Magyarok Kövér Ellenőre most bejelentette, hogy készüljünk a legrosszabbra: aki csak tudja kerülje el a kórházakat és Müller Cecíliát és mosson kezet. Lábat ne, mert akkor kiderül róla, hogy muzulmán és az majdnem rosszabb, mintha maga Iványi Gábor volna. Muzulmánok nem, de holland keresztények igen, no meg Szuperkupa, ahol kövér magyar ellenőrök - nálunk úgy hívják : biztonsági őr - figyelik, hogy ki viszi haza a kupát és a Covid vírust. Szóval, van mit ellenőrizni.

Lenne egy javaslatom a Kövér Ellenőrök Társaságának: m a g u k a t ellenőrizzék gyakrabban. Egy kis önismeret, légzésfigyelés, tükör, ilyesmi. Meg...próbáljanak olyan emberek társaságába kerülni, akik a szemükbe merik mondani:

Kövér vagy. Nem áll jól neked.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4116211220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása