Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Olvasni érdemes

2020. május 29. - The milkman

Sokat olvasok, sokfélét. Így az a hír is hamar eljutott hozzám, hogy az általam rendkívül tisztelt Bagossy László - mint a Színművészeti Intézet vezetője - aggódó hangvételű levélben közli: a sajtóból tudták meg, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem működését szeptember elsejétől más formában képzeli el a minisztérium... Előzetes egyeztetés az intézmény vezetőségével nem történt. Bagossy - aki zseniális elemeket épít be a rendezéseibe - csak remélni tudja, hogy "az egyetem és a fenntartó érdekei közösek". Ő már ezt az alapvetést is - jogosan - megkérdőjelezi. "Más" elemeket még nem épít be az oly' kreatív gondolatvilágába. Hát most én (!) - a csapos közbeszól -  elmondom, mi a helyzet:

Kedves László ! Ezt a darabot már megírták. A premier is ki van tűzve: szeptember 1. A rendező is megkapta a felkérést. A szereposztás folyamatban van. Barátok közt. Ha az intézmény jelenlegi vezetésének szerencséje van (?), talán találnak  egy munkapéldányt a minisztériumban zajló olvasópróbáról.

Ha nem ... az sem baj. Tessék olvasgatni a hírportálokat , nézegetni a híradásokat, " Meg van írva MINDEN:". Még a sorok között sem kell olvasni, annyira világos, mi történik. Nnna! Ezt jól elmondtam, de még nincs vége.

Van egy javaslatom is, kedves László : minden tanuló és az intézményi dolgozók olvassák el Reményik Sándor versének (Meg van írva) első sorait és cselekedjenek...Másként.  Szerény támogatásomra mindig számíthat,

"Meg van írva
 
Keményen nem beszéltem senkivel,
És szigorún sem szólottam soha.
Nem háborított fel a vétkes vétke
S nem ingerelt az ostoba."
Mm

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr1015728140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása