Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Kinek a pap...

2020. április 13. - The milkman

...kinek a paplan. Nagyon jó jelnek tűnik, hogy sokan már a járvány után időkkel foglalkoznak. Társadalmi szinten. (a pénzpiacok újrafelosztása hetekkel ezelőtt már elindult...) Kinek higgyünk ? David Lynchnek, aki szerint az emberiség "kedvesebb és spirituálisabb lesz" a válság elmúltával, vagy azoknak , akik Stephen Hawkingot idézik : " az emberek mindig is hülyék és kapzsik voltak és azok is maradnak , elpusztítják egymást és a bolygót..."

Nekem Kertész Imre adta meg a választ a Sorstalanság című film utolsó jelenetében : "Mindenki csak a viszontagságokról, a borzalmakról kérdez. Holott az én számomra tán ez az élmény marad a legemlékezetesebb. Igen, erről kéne, a koncentrációs táborok boldogságáról beszélnem nékik legközelebb, ha majd kérdik. Ha ugyan kérdik. S hacsak magam is el nem felejtem."

Vajon ki beszél majd a karanténban töltött napok boldogságáról a közeljövőben? Egyáltalán kérdi-e valaki, hogy ezekben a hetekben éreztél-e olyat, hogy boldogság.

Vagy már a kérdés is a hülyeség kategóriába kerül majd. Nekem például meghitt , csendes és szeretetteljes Húsvét jutott. Istennek tetsző dolgok történtek velem, szeretteim társaságában. Boldog napok, órák voltak és vannak velem most is.

Erről kellene beszélnünk. Ha ugyan kérdik.

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9915610176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása