Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Jó fej, rossz fej

2020. március 02. - The milkman

Mostanában rosszalkodik a fejem. Pontosabban a nyakam. Még "egzaktabbul" a nyaki csigolyáim. Ennek következtében utolsó munkahelyi műszakom vége egy remekül felszerelt autóban végződött. Egy Toyota mentőautóban. Szédülés, fejfájás, dadogás. A mentőorvos "jófej" volt. Bevitt , bemutatott. Az ügyeletes orvos szintén "jófej" volt, igaz... rá négy és fél órát kellett várnom. Oké. Magyar átlag . Aztán jöttek a beutalók, a vizsgálatok, az eredmények... és a kezelés: fizikoterápia. 20 alkalom, izomlazító, és voltaren. Jó: korosodom ,kopok.

De mindeközben kiderült, hogy a munkahelyemről is kikoptam... Igaz, csak SMS-ben jeleztem, hogy táppénzen vagyok, de ez a "rendszerben "távollét"-nek lett feltüntetve. Azaz bejött a polgár, dolgozott, rosszul lett ,elment (igaz mentővel) és nem jött vissza...Távol van. Mindentől. Nem igen érdeklődtek felőlem... ezt is el tudom fogadni, de legalább a státuszomat tisztázhattuk volna... És mivel volt egy érvénybe lévő közös megegyezéses papír, kiléptettek... 11 nap "Távollét"-tel... amit táppénzen töltöttem. Ez Rossz- fejség a munkaadómtól. A Munkáltató szakembere mossa kezeit: küldjem be a papírt a felmondási idő végéig, utána "egyeztessek" a társadalom biztosítóval. Rossz fej. Rossz ötlet. Mit mondjak ?! Azt, hogy a rosszullétet követően nem készült egy jegyzőkönyv, hogy egy "magyar munkás" pakolás közben rosszul lett?! Vagy meséljem el, hogy senki nem kérdezett utánam ( persze leszámítva a tényt, hogy a Munkáltatóm szemében egy büdös táppénzcsalónak vagy szimulánsnak gondolnak ) és arra biztatnak, hogy oldjuk meg okosba' ? Táppénz a kilépés napjáig... utána meg , ahogy jól esik... Az már nem a MI dolgunk.

Minőség, szeretem. Kár.

Túl sok a rossz fej ebben a történetben. Velem együtt. Munkavállaló ne legyen beteg. Ha igen, akkor ,meg "egyértelműen" : lehetőleg dögöljön meg.

Akkor jó fej. Még a belső újságba is bekerülhet. Na holnap én is "rosszfejűen" megkérdezem VOLT Munkáltatómat: "Akkor MOST mi újság ?!"

Not Dead Milkman

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5415500854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása