Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Szemét

2020. január 12. - The milkman

Olvasom, hogy egy korombeli embernek, akár 5 kilónyi emésztetlen, lerakódott "anyag" lehet a bélrendszerében. (Bocsánat a "kellemetlen" témáért). Ezektől meg lehet szabadulni, főleg böjt segítségével. A böjthöz nagy fokú önfegyelem kell, ami szöges ellentétben áll a fogyasztói társadalom elvárásaival és főleg a gyógyszer lobbi üzeneteivel...(kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét). Jó, ez egy tény.

De vajon hány "kilónyi" emésztetlen , negatív "anyag" lehet egy 50 éves ember lelkében ? Mert, hogy van, az bizonyos. Előítéletek, vélemények, benyomások, ellenségkép...szinte felsorolni sem lehet, azokat az érzelmi forrásokat, ahonnan táplálkozik lelki szemetesládánk. Jó a kérdés : meg lehet-e ettől a tehertől szabadulni ? Hát, nehezebb feladat, mint végigcsinálni egy tisztítókúrát... Azt tapasztalom, hogy sok embertársamnak szüksége van erre a "puttonyra": "jó" dolog kritizálni, mocskolódni, kommentálni, lájkolni, de közben gúnyosan mosolyogni a többi homo sapiensen. A "legszebb manőverek" egyike, amikor a múltból emelünk ki eseményeket ( persze hibáktól hemzsegőt) és azt dörgöljük a másik orra alá. Az üzenet egyértelmű: nem felejtünk. Meg vagy bélyegezve! Ha-ha-ha.

Jó a kérdés: ettől a "szeméttől" miképpen lehet megválni ? Hm. Vannak bizonyos lelki gyakorlatok, mint a meditáció, elvonulás, de ide sorolható persze a böjt is, ami testileg-lelkileg tisztít. Ezeknek a gyakorlatoknak is van azonban egy "hátránya" a média és az ezotéria  által sugallt megoldásokkal szemben: lassan ható eljárások. Idő kell nekik, hogy működjenek. Meg csend... és megint az önfegyelemnél tartok.

Érdekes, hogy lassan a bolygón sem képes több szemetet elviselni. A műanyag nem bomlik le, az elektronikai eszközöket évente cseréljük, a sivatagok már tele vannak kiselejtezett repülőgépekkel és valahol tárolni kell az atomerőművek hulladékát is.

Termeljük a szemetet. Cipeljük a szemetet. Hordozzuk a lelki szemetet. Nekem ebből elég: beadom a válópert: Felperes. 90 kilónyi "Énem", Alperes: a bennem felhalmozódó fölösleges "Anyag"..

Az eljárást megindítom.

Mm

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4015404574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása