Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Felnőttnek lenni

2019. november 17. - The milkman

Bár még sokat kell tanulnom róla, Eric Berne elméletét az Én-állapotokról rendkívül jónak tartom. Ezáltal jobban meg tudom érteni, (és könnyebb a feldolgozás is) hogy életem során miért kerültem többször a "Vesztes" oldalra. Gyermeki Én-állapotaimban kevés esélyem maradt, hogy felvegyem a kesztyűt a "Felnőttekkel", nem beszélve a "Szülői" Én-állapotban lévő domináns embertársaimról. De nem sajnáltatom magam... Már csak azért sem , mert - szégyen-nem szégyen - osztom Berne azon radikális nézetét is, hogy: "Minden ember hercegnek és hercegnőnek születik, de a szüleik békát csinálnak belőlük..." Na, béka veled...

Annak viszont rendkívüli módon örülök, hogy a magyar nép egyre gyakrabban veszi le a Gyermeki maszkot és Felnőttként kezd viselkedni. Gondolok itt például a Normafánál tervezett autóparkoló esetére. A dölyfös Szülő (mert a politikusok ilyenek) úgy döntött, hogy a természetet beáldozva az autóknak kell helyet biztosítani. Azt gondolta, hogy a megszokott módon ezt a döntését is letolja az emberek (Gyerekek) torkán. Majd miután jött a felnőttes reakció (Tiltakozás!) még mindig Szülői állapotban, úgy döntött: mégis csak épít, de valamivel kisebbet. Nagyon meglepődhetett ., amikor erre még nagyobb tiltakozás és tüntetés volt a válasz...

"Ezek a hálátlan Gyerekek... Már semmi nem jó nekik. Épülnek a többezres stadionok néhány százfős közönségnek, rendeznénk mi már mindent, (mert a többi ország már régen lemondott ezekről a soha ki nem fizetődő beruházásokról ) atlétikai vb-től kezdve a Zombie Világjátékokig, hiszen gazdagok vagyunk, nemdebár ?!"

Ideje felébredni kedves Honfitársaim és megmutatni a Felnőtt Énünket. Azaz: kezeljenek Minket PARTNERKÉNT és ne "hülyegyerekként"., már szíves elnézést kérek...A Gyermeki Énemből:-)

A végére Berne rövid hitvallása a pácienseiről: "... Én kezelem őket, Isten pedig gyógyítja..."

Ehhez is fel kell nőni.

Mm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr6815310590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása