Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Tényleg megírták

2023. szeptember 08. - The milkman

Azt mondják tanult emberek: már MINDENT megírtak az arra hívatottak a történelem során, utólag "csak" átírják a történeteket a modern kori szerzők. Hmmm. Olvasom a sikeres magyar ügyvezető történetét, ami rákbetegségéről szól. Nagyon emberi és példaértékű - és életigenlő! - mondatokkal írja le immár több éves harcát a gyilkos kórral. Megemlíti ezt is: " Bárcsak előbb..." "Bárcsak így. bárcsak úgy..." Majd egy mondatba sűríti a valóságot: "Az emberek érzik, hogy rossz felé megy az életük, de nem akarnak változtatni." Hogy is van ez?!

Így: "Az embereknek két élete van. A második akkor kezdődik, amikor valaki rádöbben: voltaképpen csak egy élete van." Írta Konfuciusz, aki Krisztus előtt 479-ben látta meg a napvilágot. És több mindent is meglátott, amit az emberek azóta sem akarnak észrevenni.

Könyveket jobb olvasni, mint nekrológokat.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr9818210395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása