Tej-chi

The Milkman

The Milkman

1 Forma

2021. december 07. - The milkman

A Forma 1 világa nagyon sokáig vonzott. Niki Lauda, James Hunt vagy Nigel Mansell versenyzése és emberi kvalitása példaértékű volt más sportágakban szereplőknek is. Mostanra ez megváltozott.A cipőjük talpán is legalább két reklámot viselő, az outfitjükre rengeteget adó, szponzori sapka és vezeték nélküli fülhallgató nélkül elképzelhetetlen sportemberek számomra teljesen egyformák. Egyformaság a Forma 1-ben. Vannak persze kivételek. Az orosz Mazepin például ilyen. Ő apukája révén került a száguldó cirkuszba , s lett ennek zenés bohóca. Mondom mindezt azért, mert az a stílus, ahogy Nyikita kiesik a versenyekből, tanítani való. Legalább egy versenyzőtársát magával "vivő", az autókat hangos csörömpöléssel törő-zúzó "versenyző" üde színfoltja a társaságnak. Érdekes még, hogy szinte mindig hibátlan angolsággal közli a csapattal az eseményt: "Sorry guys, my race is over..." Bízom benne , hogy az idősb' Mazepin úr még sok örömöt lát fia működésében és továbbra is finanszírozza Nyikita dodzsemkarrierjét.

Szóljunk a topról is. Hamilton vetélytársat kapott a holland Foxi-Maxi személyében. Verstappen meglepően jól tartja magát a versenyben, de sok "gond" is van vele: küzd a győzelemért. Míg a többi "versenyző" sikítva menekül le az ideális ívről és engedi tovább Lewis Mercedesét, Foxi-Maxi ellenáll. Nyilvánvaló, hogy a Merci erősebb és gyorsabb, mint a Honda. Abban már nem vagyok biztos, hogy Hamilton jobb pilóta , mint Foxi-Maxi...De hisztiben jobb, az biztos. Szinte sírva hívja mérnökeit, amikor Foxi-Maxi mögé kerül. A holland pedig ellenáll, a maga módján. Mivel kevesebb a lóereje, inkább egy ló eszét használja. Csíp, rúg, harap annak érdekében, hogy Hami-Bunny ne tudjon tükörsimán elhúzni mellette...

A  németek tiltakoznak, a zsűri a fejét vakarja,a hollandok megrántják a vállukat:"A u t ó v e r s e n y z é s . Van benne kockázat. Lewis legyen formában, ha előzni akar...Elvileg ez a Forma 1."

Engem jóformán nem érdekel...

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr2616775960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.12.07. 16:10:44

Személy szerint ezt az állatkínzó BLM patkányt rühellem.
Autót vezetni kiválóan tud - ez talán vitathatatlan.
Viselkedni viszont sehogy. Illetve: visszataszítóan.
A zsűri még rendszeresen nyalja a valagát.
A szellemi kvalitásait egy szóval lehetne jellemezni: ostoba. Vagy inkább: tahó.

Anno Mansell a csúcs Williamsszel versenyző Hillről mondta, hogy azzal még egy idomított majom is VB-t nyerne.
Nos: kaptunk egy idomítatlant...

Sokszor elmerengek azon, hogy a Tour de France koxleszámolós korszakának egyik nagyon szép mintázata volt az első húsz versenyzó képe, szépen egymás mellett, évenként egymás alatt. A kox miatt (utólag) kizártak képe ki lett halványítva.
Az ismétlődő versenyzők is nyilván szerepet játszottak benne, de durva volt, hogy a 200 profilképből kb 170-180 ki volt halványítva.

Vajon a Forma1-ben tartanak doppingellenőrzést? Jó ki apropó lenne...
süti beállítások módosítása