Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Rúgjunk ki valakit

2021. július 19. - The milkman

Már megint a foci... Hiszen tudjuk: amit  a magyar futballban megtörténik, az előbb-utóbb megjelenik  társadalmi szinten is . Egy példa: a "három EB-hőssel" felálló, milliárdokból kistafírozott Mol Fehérvár FC két mérkőzésen egy gólt elérve, simán kiesett örmény ellenfelével szemben. Azt az egy találatot, - ami állítólag egy előre begyakorolt,szép támadásból született -  a Konferencia Liga nevű , harmadrangú európai kupában sikerült elérni a magyar csapatnak . Éljen és hurrá ! A csapat edzője leszögezte: "Komolyan vettük az ellenfelünket !" Még szerencse, hogy nem 8 játékossal utaztak ki a visszavágóra... Na, így esett, hogy a magyar EB-hősöket legyőzték az örmény háborús hősök, ami valljuk be: kíííí-nos... Nos, erre reagálni kell: "Rúgjunk ki valakit!" Ez majd megnyugtatja a népes szurkolótábort (ca.500 fő), no és a tulajdonosi kört is. (1 fő + a Mol részvényesek). Az edzőt ciki lenne elküldeni, mert nem régiben érkezett, és ahogy a csapatkapitány elmondta: "Profi szemléletet hozott magával..." (Az elődje talán gombfocizni tanította a fiúkat ?! - csak kérdezem...) A játékosok ? Hát, mindenkinek "élő" szerződése van,végig"gürcölték" a kéthetes török edzőtábort...Ráadásul, éppen most olvastuk: komolyan vették a meccset. Akkor ők is "rendben vannak". Ki maradt még? A szertáros ? Magas sarkú cipőket pakolt be a stoplisok helyett ? Neeeeem. De akkor...kit rúgjunk ki ?! Nézzünk csak körül: aha... itt van a klubigazgató. Régóta van a helyén. És nincs sapka a fején. Nosza, küldjük el őt, mert... miért is ? Mit ronthatott el ő, ami az örmény diadalhoz vezetett... Nem kell túlgondolni a dolgokat: a siker örmény, a válasz Örkény: "Nem kell mindent kiírni..."

Kovács kirúgva, a csapat - nem a siker... - kovácsa tovább plántálja a fiúkba a profi szemléletet, ami ahhoz vezet(het), hogy a Magyar Kupa első fordulójában döcögős első félidő után, háromgólos győzelmet aratnak harmadosztályú (ez Magyarországon még profi státusszal jár...) ellenfelükkel szemben. Mindenki megnyugszik: - Lám, a klubigazgató nélkül jobban megy a támadójáték...

Talán ez a különbség a magyar és a külföldi focista módszerek között: Itthon általában kirúgnak valakit... Külföldön pedig azon igyekeznek, hogy berúgjanak valamit. Például a labdát, a kapuba. Mert a focit gólra játsszák. És gólt - még - nem lehet venni a piacon. Klubigazgatót igen. S hogy ennek a történetnek mi a társadalmi vetülete ?

Azt mindenki döntse el maga. Én most kirúgom...magam alól a széket.

Mm

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr3416632970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása