Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Verseny utca

2020. április 19. - The milkman

A Forma 1-ben mindenáron versenyeket akarnak rendezni. Járvány ide, vagy oda. Nézők nélkül, természetesen. Mert a versenyre szükségünk van. Mondják. De ezt mondják a közgazdászok is. Főleg az Egyesült Államokban. Vissza kell állítani a gazdaságot a növekedési "pályára". A versenyszférának be KELL indulnia,. A járvány még növekedési fázisban van - mondja az operatív törzs jeles képviselője itthon, de az Audi futószalag már elindult... Versenyelőnyhöz juthat ezáltal a német óriás? Nem ! Már a többiek is rajthoz álltak. The show must go on ! - hirdetik a managerek, míg a másik oldalon a "Hulljon a férgese..." mottó érvényesül, mert a kórházi ágyakat fel kell szabadítani. Ez is verseny. Ki éli túl ? A friss koronavírusos "versenyző" vagy az, akinek otthon kell gyógyulnia krónikus betegségéből és nem a kórházban vagy a szakrendelőben. Hja. Verseny van. Ezúttal mi vagyunk a nézők , de bármikor bekerülhetünk a pályára. Maraton életre-halálra.

Hová rohansz ember ? Ki ellen versenyzel ? Kit akarsz legyőzni ? Mit akarsz még elvenni a természettől, a bolygótól ? Vagy szimplán embertársaidtól ?

Nézzünk magunkba. Ha magadat le tudod győzni, akkor Te vagy a legnagyobb bajnok. A magad szemében. Ha kevesebbet eszel, iszol, fogyasztasz, leadsz néhány kilót a derekad zsírpárnáiból, ha ezekben a napokban is hálás tudsz lenni embertársaidnak, ha új igényeket fogalmazol meg magaddal szemben.... nos akkor... Te vagy a versenyek királya. A bajnok.

A Verseny utca egyébként egy zsákutca. Az utca végén egymásba ütközik az első és az utolsó is.

És akkor a Föld nevű bíró ennyit mond: A versenynek vége, Hölgyeim és Uraim. Zászló. Forma 1. Mindenki 1forma.

MM

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr5015624222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása