Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Döntés

2020. március 16. - The milkman

Sokféle döntés születik ezekben a napokban.Azt sem lehet tudni, jelen állás szerint, hogy melyik jó. De azt el lehet dönteni, hogy melyik emberséges. 1. példa: Nagy részvénytársaság vezetője bejelenti, hogy nagy hisztéria van a járvány körül. Ők dolgoznak tovább, termelik a profitot. Látom is az utcán sorban álló emberek között, hogy a cég járata ereszkedik le a felhők közül. Magával hozva 180 embert, akikből elég ha EGY valaki...De ez valószínűleg be van kalkulálva a bizniszplenbe: 2020: Elhalálozott utasok száma: 12.  Elhalálozott munkatársak : 7 . Profit: stabil, enyhén süllyed ( a megnövekedett jogi esetek miatt) 2. példa. Ismerősöm mesélte nemrég, hogy a főnöke megdicsérte, mivel nagyon elégedettek a kávézó vendégei az ő kiszolgálásával, kedvességével. Ma kirúgta. Válság van. Egyéb megoldás ? Óraszámcsökkentés, átmeneti szabadság, egyéb ? NYET ! Ki vagy rúgva.

Kihez lehet fordulni ? Felfordulni lehet, sőt szabad... 3.példa. Tudvalévő, hogy a kereskedelemben és a szolgáltató szektorban rengeteg a túlmunka, mivel a munkaerőhiányt csak így tudják - ha tudják - megoldani. (lásd rabszolgatörvény)  Nos ezekből a cégekből is hamar eltűnik az empátia, amikor arról van szó, hogy átmenetileg ki kellene segíteni a munkatársakat. Akik - ha kellett - vállalták a túlmunkát. Most kivehetik éves szabadságukat, márciusban, vagy létezik fizetés nélküli szabadság verzió is ("csak nem döglik éhen..."), de ha ez sem tetszik...az már az ő döntésük. De lám, van megoldás: aki munka nélkül maradt az elmehet önkéntes egészségügyi dolgozónak, mert csak most döbbentünk rá, hogy az ebben a szektorban dolgozók jelentős része - a kora miatt - veszélyeztetett, így kerülniük kell a betegeket. Betegből egyre több van. meg munkanélküliből is. Nagyszerű ! - mondhatja erre a kormány, hozzuk őket össze, nyitóbuli Kiskunhalason a konténerkórház avatóján. A miniszterek az eseményt hómofiszból, szkájpon követik. Na végre, egy jó döntés. Legalább nem fertőznek. Erkölcsileg.

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr8915525900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása