Tej-chi

The Milkman

The Milkman

Gőzöm van

2019. december 18. - The milkman

Lassan véget ér a karácsonyi "őrület". De addig is rengeteg feszültség halmozódik fel az emberekben, jó pár - halálos - karambol történik az utakon és a zebrákon , aki pedig túléli valahogy ezt az időszakot, majd az ünnepi evés-ivásba betegszik bele. De vajon mindig így volt ez ?

Mit csináltak régen az emberek ? Hol tudtak lelassulni, megpihenni ?! Én most a véletlen (?) folytán találtam egy olyan helyet, ahol minden tényező azt segíti elő, hogy egészségesen, egyedül vagy társaságban, legalább egy óra hosszát pihenj. Ez a Wunderwaffe pedig a: GŐZFÜRDŐ. Tipegj be egy ilyen forró párafelhőbe és ülj le. Garantáltan nyugodt emberek vesznek körül, akik pihegve ücsörögnek , esetleg halkan beszélgetnek. (Okostelefon Gőzgéza miatt kizárva!), Szervezeted azonnal reagálni kezd: az erek, pórusok kitágulnak , homlokod kisimul, és ülsz. És jó esetben elmélkedsz a világ dolgain. vagy a magad dolgain.... Kb, negyed óra elteltével kitántorogsz, lehűtöd magad hideg vízzel és PIHENSZ egy 20 percet. Pici tested és nagy szíved megköveteli ezt az időt és hamar rájössz, hogy ez JÓ. Aztán visszamehetsz még egy körre...Ezt csinálták a rómaiak, a törökök. Fürödtek egy jót és leigáztak néhány nemzetet. Leigáztak, de felépítettek fürdőket is. Ma Európában (és kis hazánkban) inkább csak igázás van. Építkezés kevés. Fürdőkultúra (leszámítva az "ÓL-inkluzív", egymáspöcséretaposós wellness- hétvégéket ) még kevésbé. Pedig TÉNYLEG jó.

Ideális karácsonyi ajándék a Gőzfürdő/Szauna bérlet ! Aki még nem döntött, ne habozzon. Eresztesse ki Szeretteivel a fáradt gőzt!

Mm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://saratov.blog.hu/api/trackback/id/tr4915357694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása